Një Trajner Mirë Vetë Mbrojtjes nuk përdor Big Words

Një Trajner Mirë Vetë Mbrojtjes nuk përdor Big Words

Nëse jeni me fat sa të ketë qasje në një trajner të mirë të vetë – mbrojtjes , pastaj të bëjë më atë . Dikush që e ka praktikuar mbrojtjes vetë për të jetuar dhe që i është dashur të përdorin teknikat e tyre për të shpëtuar rrezikut ka bazën për të komunikuar në mënyrë efektive të domosdoshme , në qoftë se ata mund të shtoni vetëm në një minimum të praktikës së mirë të mësimdhënies .

Në rastin ideal trajneri juaj do të shpjegojë se çfarë do të mësohen dhe pse para se të fillojnë në trajnim . Për çdo pjesë të trajnimit , trajneri i vetë mbrojtjes duhet të ju tregojnë se pse është e rëndësishme që ju të kuptoni dhe mund të vënë në veprim atë që ju po mësoni , atëherë para se të ju tregon se si ai punon dhe pastaj të marrë ju për të bërë të veprimit në mënyrë që ata të mund të komentojnë dhe të saktë si e nevojshme .

Puna më e mirë praktike vjen me trajnerë të vetëmbrojtjes të cilët janë të gatshëm jo vetëm për të demonstruar teknikën mbi ju , por për të gjithashtu kanë të praktikoni teknikën mbi ta . Ata duhet të jenë të sigurt dhe me përvojë të mjaftueshme për të ju jap një diferencë të mirë të manovruar në mënyrë që ju mund të provoni teknikat jashtë dhe të bëjnë gabime , kur është rasti , dikush pa marrjen e lënduar . Ka shpesh një nocion pashprehur në artet marciale klubet qëmësuesi mund të demonstrojnë për ju , por ju duhet të pastaj shkoni dhe të provoni teknikë tuaj në një tjetër nxënës , në vend se në mësuesi . Ky është një turp , sepse në radhë të parë , ajo duhet të jetë mësuesi që do të dini nëse janë apo jo ju jeni duke u efektive .

Si vetë-mbrojtjes reale në jetë është shpesh një çështje e sekonda apo edhe sekonda ndarë , mësuesit më të mirë dhe trajnerët do të vijnë të drejtën për pikë lidhje me atë që ju duhet të bëni dhe kur . Ata do të përdorin fjalë dhe koncepte të thjeshta për të marrë mesazh të gjithë . Kjo nuk është për shkak se ata mendojnë se ju nuk mund të trajtojë fjalë të mëdha . Kjo është për shkak se ata e dinë se në situata të dhunshme të vetëmbrojtjes , ajo është vetëm e thjeshta dhe më e drejtpërdrejtë e veprimeve që do të të shpëtojë .

Për të njëjtën arsye , ata do të merrni ju për të shpuar këto lëvizje të thjeshta në mënyrë të përsëritur . Edhe një herë , kjo nuk është për shkak se ata nuk kanë asgjë tjetër për të të treguar ty . Kjo është për shkak se ajo do të ju kursejnë në rrugë nuk është të paturit e një gamë të gjerë të lëvizje të ndryshme , por që ka një numër të vogël të reflekset drejtë që shpejt do të përfundojë çdo agresion që ju mund të jetë subjekt .

Nëse ju nuk mund të merrni qasje në një trajner të vetë- mbrojtjes që të kënaq në këto aspekte të ndryshme , të rpp kurikulum 2013 paktën të sigurt se një kurs vetë studimi ju lejon të ndjekur mësimin tuaj në një mënyrë të ngjashme dhe jep informacionin e duhur për të punuar me një partner të trajnimit për të sigurojë që mbrojtja juaj vetë do të punojë për ju , nëse ose kur keni nevojë për të.

Advertisements